Porco Rosso - A mesterpilóta

 2013.05.23. 17:06

Porco Rosso (1992) 1.jpg"Ez a film a Földközi-tenger környékén játszódik, amikor hidroplánok uralták a vizeket. Egy disznóról szól, aki harcba szállt a kalózok ellen a becsületért, a szerelemért és a szerencséért. Hősünk neve: Porco Rosso." E szavakkal kezdődik a Mester, a fantasztikus Miyazaki Hayao felnőtteknek (?) szóló animációja. Kezdő képsor: Porco asztalra feldobott lábakkal horkol adriai lakatlan szigetén, amikor megszólal a rádió és segítségét kéria a Mamma Aiuto légi kalózbandával szemben, ő pedig felpattan régi, piros, egyedi hidroplánjára és bűnvadászatra indul. Az első világháborúban pilótatársai között ő volt az ász - és az egyetlen túlélő... mennybemenetelük után változott disznóvá... De Gina továbbra is szereti, folyvást várja a kertjében, habár más hódolója is akad: egy arrogáns amerikai, aki légipárbajra hívja ki hősünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr625307841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.06.04. 22:26:08

Egy monstre tesztoszteron fűtötte kakaskodás nagyon szépen megrajzolva kiváló animációs technikával ami hiába 30 éves ma is élvezhető.
süti beállítások módosítása