Isten városa

 2014.01.07. 07:51

isten városa.jpgNagyon ajánlom, ha a genszterfilm zsánere nem is a zsánered, jelentős alkotásnak fogod tartani. Könnyedén meséli el súlyos témáját, ahogy a brazil utcakölykök szemében fabatkát sem ér az élet, lazán lepuffantják a gyönyörű napsütésben, aki idegesíti őket. A két évtizeden átívelő cselekmény sorsokat villant fel - például hogyan szegül szembe Csirke és Répa egy ámokfutóval, a bandaháború hogyan választja ketté az Isten városát. A gyilkosság tiltásából hogyan lesz kivétel az első rablásnál, s a második rablásnál hogyan válik a kivételből szabály...

  "A kissrácok először kifutóként dolgoznak, és nagyon jól megfizetik őket. Üdítőt hozatnak velük, üzenetet hoznak-visznek, meg hasonlók. Aztán őr lesz belőlük. Ha jön a rendőrség, a sárkánnyal jeleznek, és mindenki időben leléphet. Az őrből aztán úgynevezett köd lesz. A negyedben árulja a drogot, és ha jön a rendőrség, köddé válik. A katona már felelősségteljesebb beosztás. Ha elég ügyes és jól tud kalkulálni, akkor hamar helyi vezető lehet. Ez már komoly, mert ő a tulajdonos jobbkeze. A rendőrök is megkapják a részüket, és nem csinálnak balhét. Mivel KisZé minden ellenségét kinyírta, a városban nem volt lövöldözés, vagy egyéb balhé. Könnyű volt autóval behajtani, így a playboyok biztonságban érezhették magukat drogvásárlás közben. Isten városa dugig volt drogosokkal, KisZé pedig szépen megvastagodott. Ha a drog legális lett volna, KisZét választották volna az év emberének."

Ebédre szánt csirke menekül Rio de Janeiro nyomornegyedében, egy rakás sihederrel nyomában, akik éles lőfegyvereket lobogtatnak, s nem félnek használni... Földúttal, villany és tömegközlekedés nélkül kezdődött a hatvanas években, a zsaruk bogárhátún furikáztak, a kölykök fosztogattak, motelben szexelőket például, akiket KisKocka aztán le is puffantott magánszorgalomból. Zsenge korú sorozatgyilkosunk KisZének kezdi magát nevezni, s rájön, hogy a marihuána és a kokain az igazi üzlet, magához is ragadja a piacot, de nem ám ésszel, hanem sorra agyonlövi riválisait. Rakéta, a fotósnak készülő kortárs elmeséli nekünk, hogyan történhetett mindez és mi mivel jár - tényleg végig kell nézned.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr55736644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása