Johnny Mnemonic

 2012.07.13. 22:22

mnemonic.jpg1995-ben forgatták a cyberpunk nagy öregje, William Gibson műve és forgatókönyve alapján, azóta jócskán közel kerültünk az elképzelt közeljövőbéli időponthoz. A mnemonikus futárok az agyukba helyezett adattárakban csempészik az információt. Johnny is ilyen, feláldozta hosszútávú memóriáját - gyermekkori emlékeit - egy implantért, mely 80 GByte (!:)) adatot képes tárolni, duplázóval a dupláját, ám most 320-at vállal be egy pekingi tudóscsoport miatt, akiket a jakuza el is tesz láb alól (monoszálas - egy atomnyi vastag - korbáccsal). Johnny szinoptikus szivárgás miatt hamar meg fog halni, ha nem adja át az adatokat, s nem elég eljutni Newark szabad városába, ott is mindenki a fejére vadászik, mert ott van benne a kóros idegsorvadás világméretű járványának ellenszere, melyet a kifejlesztő cég nem akart megosztani, ugyanis jövedelmezőbb a betegeket ellátni, mint meggyógyítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr844655813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barazdabillegeto 2012.07.14. 20:13:24

Ha pisztolyt nyomtak volna a fejemhez és megkérdezik, hogy ki írta ezt, azt mondtam volna, hogy Philip K. Dick, aztán a következő pillanatban viszlát.(Do Androids Dream of Electric Sheep? ...biztos ezért)Ehh. Whatever.

barazdabillegeto 2012.07.14. 20:14:37

Mellesleg olyan régen láttam, hogy menten letöltöm.

Holdkorong 2012.07.14. 22:31:01

Ha pisztolyt nyomtak volna a fejedhez és megkérdezik, hogy mit iszik a tehén, azt mondtad volna, hogy tejet, és ugyanúgy szétlövik az agyad. Igen, a jó öreg másik elmebeteg követte el, a Neurománcos, aminek a Mnemonic a kiscsoportos verziója, a pénzért ölő kiberpszicho pap és társai dacára. Amúgy mindjárt veszek egy terabyte-os vinyót, feldugom a seggembe, mint Pillangó, és Johnny bekaphassa.
süti beállítások módosítása