A könyvek hercege

 2013.10.27. 07:49

mimiwosumaseba.jpg

Az első képsoroktól kezdve gyönyörű ez az anime, a "Country Roads" felkedvesített dallama eleinte furcsa, de beleillő motívummá válik, bár a végefőcímben nekem már sok, végül is vele kerek a történet. A Ghibli nem engedte szinkronizáltatni, a főszereplő viszont tőlük korántsem szokatlanul egy kamaszlány. A fantasztikum hiányzik, romantikusan ábrázolt hétköznapoké a főszerep (egyetlen rövid álomjelenet kivételével, így a repülés miyazaki hayaói toposza mégsem marad ki). Múlt értékeihez (főleg tárgyakon, hangulatokon át) való kis visszafordulás, jövőkeresés, első szerelem - lélegzetállító kalandok helyett effélék alkotják a cselekmény gerincét, igazán különlegesen.

Tsukishima Shizuku imád meséket olvasni, és a nyári szünetben húsz könyvön akarja átrágni magát. A könyvtári kölcsönzőjegyeken minduntalan egy névvel találkozik: Awasama Seiji. Persze felbukkan hamar egy szívdöglesztő, pimasz, kerékpáros srác, akinek antikvárius a nagypapája, akinek a város fölötti lakásában egy titokzatos, Báró nevű macskaszobor található, s amely környéken egy Hold/Gombóc nevű kövér macska éli gondtalan életét és incselkedik a kutyákkal. Seiji hegedűkészítőnek tanul, Shizuku pedig be akarja bizonyítani, hogy méltó hozzá... bár leginkább csak maga előtt - Seiji nem is olvasott olyan sok könyvet, csak azt akarta, hogy a lány megismerje a nevét...
mimi-wo-sumaseba-barone.jpg

mh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr445600721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikuko 2013.10.30. 07:31:41

hoppá,végre sikerült el se hiszem.szóval a Whisper az egyik legkedvesebb darabom♥

Holdkorong 2013.10.30. 13:52:15

De hogy még napok múlva is a "Take me home, country roads" megy a fejemben...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.06.05. 22:37:52

Lassan precízen elmesélt történet remek zenével és egy kevés "varázslattal".
Lehet, 10-20 perccel hosszabb, mint ideális lenne, de ezt betudtam a sajátos (vagy Japános?) történetmesélésnek.
süti beállítások módosítása