Menekülő ember

 2012.12.31. 20:11

the-running-man.jpg2017-et írunk, a rendőrállam a Menekülő ember című embervadász valóságshow-val szögezi a képernyő elé polgárait, azok addig se menjenek tüntetni a gazdasági összeomlás miatt. A műsorban az állam ellenségeire vadásznak krosszmotoros/láncfűrészes, jetpack-es/lángszórós és egyéb pszichopata pankrátorok. Ben Richards helikopterpilóta nem hajlandó a fegyvertelen éhezők tömegére lőni, parancsmegtagadás miatt kerül börtönbe, majd szökés után a képernyőre, ahol meghamisított videófelvételekkel mészárosnak állítják be. Szembefordulva a sztárolt high-tech gladiátorokkal olyan sikeresen irtja őket, hogy a nézőközönséget maga mellé állítja, felajánlják neki, hogy üldözővé válhat, ám a műhold megszerzése után elkezdődhet a show hazugságainak leleplezése.

1987-es akció/sci-fi, akkoriban ez még az időpont távoli jövőnek számított... az eredeti regényt Stephen King írta, a rendező Starsky volt, s Kilian (a szadista műsorvezető, aki földrengés pusztította zónában tartotta pulykavadászatait) megtapasztalhatta végül, mi történik, ha fénykorában Schwarzenegger azt mondja valakinek, hogy "visszatérek" :)

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr924989722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása