A vadon hercegnője

 2012.12.02. 06:34

mononoke.jpgAz emisik kihaltnak hitt népének faluját egy vasgolyó ütötte sebtől szörnnyé vált vadkan támadja meg, s az őt lenyilazó Asitakát megátkozza - a hercegnek megfeketedik a jobb karja, arra a kis időre természetfölötti erőre teszt szert, amíg a rontás végez vele... Asitaka elindulva a vadkan nyomán Ebosi úrnő Vasvárosába érkezik, ahol tűzfegyvereket gyártanak és az erdőt irtják. Szan farkasok felnevelte emberlány, a vadon állattörzseivel együtt harcol az életterüket pusztító iparosítók ellen. Egy zsoldos el akarja az Erdő Szelleme (a nappalra anyagi testet öltő Éjvad, gyógyító, jóságos isteni lény) fejét vinni a császárnak, mint egy halhatatlanságot biztosító ereklyét...

A világító szemű majmok hordái éjjelente fákat próbálnak ültetni, Ebosi újra és újra elkergeti őket. Szan merényletet követ el Vasváros úrnője ellen, akinek szintén kell a Szellem vére, hogy a leprásait meggyógyítsa vele (egyébként a helyi földesúrral is csatázik, és prostituáltaknak és egyéb elesetteknek ad munkát). Miyazaki Hayao 1997-es rajzfilmje csodálatos, különleges, ez az az alkotás, amit tényleg mindenkinek látnia kell, mielőtt meghal.

mononoke 2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr794942380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása