Hannibal - 1. évad

 2013.09.23. 23:12

hannibal-poster.jpgBegépelek egy fontos párbeszédet, mely Dr. Lecter és Crawford ügynök  között hangzik el. Mads Mikkelsen és Laurence Fishburn, mellesleg.

„- Amikor bement hozzá az előadóterembe, maga már tudta, hogy romboló hatású környezetbe küldi.

- Nyolc lányt öltek meg Minnesotában. Will elkapta a gyilkosukat.

- Elkapta a gyilkos betegségét is. Csak arra gondol, hogy mit jelent ölni.

- Inkább ő legyen egy kicsit őrült, minthogy újabb ártatlanok haljanak meg, és ezt ő is így gondolja

- Will is ártatlan.

- Igen. Ő az… és Will igazán az. Túlél mindent. Bárhová küldöm, mindig visszaküzdi magát önmagához.

- Nem mindig. Eddig. Ma neurológiai vizsgálaton volt. Nem találtak semmi rendellenességet, ami nagyon felizgatta.

- Azt akarta, hogy találjanak valamit?

- Azt akarta hallani, hogy nincs mentális betegsége.

- Maga szerint elmebeteg?

- Will problémája az, hogy túl sok tükör-neuronja van. Gyerekkorunkban teli van velük a fejünk, segítenek a szocializálódásunkban, aztán elhalnak. De Willnél megmaradtak, ami, tudván, hogy ki ő, veszély. Amikor kiviszi őt egy bűntény helyszínére, Jack, a levegőbe mosva ott vannak a sikolyok. Egy ilyen helyet ő nem csak visszatükröz. Magába szívja.”

Will Graham különleges ügynök az FBI-nál, ami azt jelenti, hogy nem tényleges ügynök, ugyanis túl labilis, ám beleérzőképessége révén kiváló profilalkotó. Pszichiáterének, Dr. Hannibal Lecternek köszönhetően visszakerül terepre, aki részt vesz nyomozásaiban, de másképp viszonyul a sorozatgyilkosokhoz, mint az elvárható... Elmebetegekben nincs hiány, például egy gyógyszerész az erdőben nagy tápértékű komposztba ássa diabéteszes kómába helyezett áldozatait, hogy a testükön növő gombák felismerhetetlenné tegyék őket... A sorozat alkotói a kiváló A bárányok hallgatnakig nyúltak vissza. Nagyon szeretem azt a thrillert, és ezt is, amit értő kézzel forgattak belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr825238892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása