A megkerült cirkáló

 2012.03.24. 19:36

megkerült cirkáló.jpgSzemélyes kedvencem a Rejtők közül. A megbízhatóan életveszélyes tettestársak közül jó néhány szerepel benne, például Piszkos Fred, a mindent tudó vén tengeri dög, aki ellenségére, Fülig Jimmyre hárítja a küldetést, hogy találja meg az állítólagos utazgató milliomosokkal teli, eltűnt hajót, és a Radzeert, melyen cimboráik, a kikötők legveszélyesebb martalócai kísérték az előbbit egy biztosítótársaság felkérésére. Jimmy, mint a Boldogság-szigetek egykori uralkodója, szokásos hangvételű és helyesírású levélben informálja San Antonio főherceget, hogy első hajó megfeneklett egy felmerülő atollon, s a Radzeert szándékosan juttatták hasonló sorsra, ugyanis ha már váltságdíjat nem kérhetnek a főrangokért (hiszen őket szerződtették a védelmükre), legalább felkutatásukért befolyt jutalom hadd üsse a markukat. Jimmy elindul a mentőexpedícióval, s igazán könnyű dolga lenne, hiszen pontosan tudja, mi történt, kedélyállapotára csak az vet árnyékot, hogy Fred zsinóron rángatja, továbbá, hogy a kormányos Rézgróf lett (aki mellesleg Milton Winter korvettkapitány, titkos kiküldetésben), aki ugyanolyan félelmetes verekedő, mint ő, és szintén szemet vetett a kapitányra, Kalóz Pepire. Megérkezve az Incognita Archipelre szomorúan tapasztalják, hogy Sárkány Huang kalózai tartják markukban a szigetet. Csont Muki örülhet, ha okoskodásaiért nem verik agyon, az ijesztő tengerészkísértet, a Zöld Pofa pedig szerencsére továbbra sem jelenik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr1004337459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barazdabillegeto 2012.03.27. 07:29:26

Sajna ezt sem olvastam még.

barazdabillegeto 2012.08.27. 18:04:52

Az elveszett cirkálót most olvastam ki. Nagyon vicces volt. Várom ezt a részt.

Holdkorong 2012.08.29. 07:58:13

Az elveszett cirkálót én is nagyon szeretem, az első Piszkos Fred-sztori (amiben, ha jól emlékszem, erőszakkal meg is fürdetik az öreget), kicsit komolyabb hangvételű, például leírja, hogy egy verekedésben milyen súlyos sérüléseket lehet szerezni. Csodálkozom, hogy Rejtő nem szerepelteti Rozsdást a későbbiekben.

barazdabillegeto 2012.08.30. 06:00:36

Önszántából fürdik és borotválkozik, mikor el kell játszaniuk, hogy ők haditengerészek.

Holdkorong 2012.08.30. 06:36:15

Hát majdnem :) "Piszkos Fred lett a kapitány. Először örült, hiszen valamikor tiszt volt egy cirkálón, de később
szerencsétlen lett, mert életveszélyes fenyegetésekkel rákényszerítették, hogy megfürödjön."

barazdabillegeto 2012.08.31. 05:47:01

Hihi. Úgy tűnik lóhalálában olvastam.
süti beállítások módosítása