Tomb Raider 7.: Legend

 2014.02.09. 18:23

tomb raider legend.jpgNagyon sokáig kellett rá várni, de megtörtént: készült egy újabb Tomb Raider-kaland, mely méltó a névre. Nem olyan gyönyörteljesen hard hangulatú, mint a második rész. Nem olyan hosszú, nem olyan nehéz. De azon vettem észre magam, hogy átélem, tetszik és izgulok, hogy magamtól akarom kitalálni, mit, hogyan kell tenni, nem utánanézni, csak legyünk túl rajta. Az újítások végre tényleg jók, például a peremeken néhol nem lehet időzni, mert omladékosak, vagy a kötélben végződő csáklya, mint nélkülözhetetlen eszköz (ugrásokhoz és tárgyak elhúzásához). A magnéziumfáklyát testen hordott elemlámpa váltotta fel, ahogy a next gen kedvéért a tervező Eidos a grafikai céget Core-ról Crystal Dynamics-ra cserélte. Akrobatizálás, problémamegoldás egzotikus tájakon, és a szokásosnál talán kicsit több ellenfél lelövöldözése - kiváló móka!! :D Néha Ducati nyergébe ülve száguldhatunk, s kedvenc páros pisztolyunkon kívül csak egyetlen fegyverünk lehet (hasznos olyat választani, amivel pontosan lehet távolra célozni), nem számítva persze a gránátokat.

Lara édesanyja eltűnt egy nepáliai repülőgépszerencsétlenségben, őt keressük, és az Excalibur darabjait. A bolíviai preinka civilizáció, Tiwanaku romjai között kezdődik a kutatás, majd a poros, perui Paraisóba jutunk, ahol már sok fegyveres vadászik ránk. Egy víz alatti szikla alá szorulva Lara megtalálja barátnőjének, Amandának a magasszárú tornacipőjét - csak azt, csontváz nélkül. Valaha egy csápos, füst-szerű démon elől menekültek ebben a labirintusban. Tokióban ujjat húzunk a yakuzával, majd Ghána dzsungelein át a fagyos Kazahsztánban folytatjuk utunkat. Itt összefutunk a sokkal érettebb és tetováltabb Amandával, aki egy amulettel ránk idézi a démont, mely ellen egy Tesla-féle mágneságyú jó ellenszernek tűnik. A szálak Arthur király Albion-béli sírjába vezetnek, ahol koporsókon csónakázunk és egy tengeri kígyót is le kell fejeltetnünk hullórostélyokkal. Targoncával tönkretenni a halálos lándzsa-csapdákat megfizethetetlen élmény! Némi nepáli jégfalakon ugrálás után visszatérünk a bolíviai rúnakövek köréhez, ahol hajszál híján meglesz Croft néni, de Amanda elteleportálja Avalonba, remélem, egy hasonlóan zseniális folytatás erejéig.

tomb raider legend 2.jpg

tomb raider legend 3.jpg

Tomb_Raider_Legend_II_by_McFlavus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr755782959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása