9-es terv az űrből

 2014.03.16. 20:54

Plan-9-Poster.jpg

„- Na, menjünk le és derítsük ki, kinek a sírja!

- Hogyan?

- Úgy, hogy lemegyünk, és kiderítjük, kié!

- Biztos, hogy ezt komolyan gondolja?

- Ha nem gondolnám, nem is mondtam volna!

- Beijedtél?

- Miért mindig nekem jutnak ezek a kísérteties feladatok? Szörnyek, sírok, holttestek… na mindegy!”

Tisztázatlan, hogy a rendező (aki állítólag sosem vett fel kétszer egy jelenetet) volt-e tökhülye, vagy a nézőit tekintette annak. Übergagyi díszletek (gyakran csak függöny), blőd cselekmény, önmaguknak ellentmondó, se-füle-se-farka dialógusok, a színészi játék teljes hiánya, tébláboló karakterek. Veteránautók! A magyar változat munkatársai nem szinkronszínészek, hanem a videoforgalmazó cég irodistái voltak – tökéletes! :D A világ legrosszabb filmje a világ legrosszabb rendezőjétől. Kérek mindenkit, nézze meg, nagyon mókás. Előtte pedig Tim Burton filmjét Johnny Depp főszereplésével, a címe Ed Wood, mely a direktor úrról szól, hollywoodilag… így válik kerekké a történet.

„A kilences terv a halottak feltámasztásával operál: elektródákat lövünk a nemrég elhunytak toboz- és agyalapi mirigyébe” – ez a földönkívüliek stratégiája, hogy az emberekkel elfogadtassák létezésük tényét, bármennyire tagad is a kormányunk. Céljuk azonban békés – látják, hogy már mindenféle robbanóanyagot feltaláltunk, a petárdától a hidrogénbombáig, s tudva tudják, a következő a szolaronit lesz, mely magukat a napsugár-részecskéket robbantja fel, így az univerzum is meg fog semmisülni…

A főszereplő Ed Wood kedvence, a nagy Lugosi Béla. A forgatás idejére már halott ugyan, de maradt fenn róla pár másodpercnyi archív, s a továbbiakban a rendező feleségének masszőre alakítja, fekete köpennyel kitakart arccal. Nem fogsz hinni a szemednek. Kihagyhatatlan csemege, 1959-ből!

plannine5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr55865133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása