Chihiro Szellemországban

 2012.11.27. 16:47

Spirited.bmpMiyazaki Hayao 2001-es rajzfilmje a műfaj csúcsa, tökéletesen kivitelezett, varázslatos történet. Chihiro tíz év körüli kislány, szüleivel új házba költöznének, de az erdőben átmeneti földrajzi kihívásokkal küszködve  különös, lampionokkal kivilágított szellemvárosba érkeznek. Az apa és anya habzsolni kezdik a vendéglőben talált pompás kaját, s mire leszáll az éj, disznóvá változnak. Chihirót egy Haku nevű fiú veszi védőszárnyai alá, megmenti a láthatatlanná válástól, s ha nem akar maga is sertéssé válni, munkát kell vállalnia a fürdőházban, ahová nyolcmillió isten jár felfrissülni. A fűtőházban beáll a kormocskákhoz szenet cipelni, majd a boszorkány Jubaba elé kerül, aki felfogadja, de elveszi a nevét, így Szen lesz belőle - Haku ismét segít, hogy megőrizze eredeti személyiségét. A következő éjjelen a környezetszennyezéstől iszappá szutykosodott folyamistent tisztítja meg, és ez csak a kezdet, ugyanis beenged az épületbe egy fekete leples, fehér maszkos alakot, aki eleinte aranyrögöket teremt, majd elkezdi felfalni a személyzetet... Mi várja őket a hatodik megállónál, Mocsároskútnál, ahonnét nem jön visszafelé vonat?

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr664926685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.01.04. 14:40:54

Túl legalább egy tucat ghibli mű után azt kell mondjam ez lett a legelborultabb amit eddig láttam. Az animációja csodálatos, olyan képi megoldásokkal operál, hogy a fal adja a másikat. Történetben viszont láttunk már erősebbet.
süti beállítások módosítása