force_awakens.jpgLuke Skywalker eltűnt; volt ugyanis egy kis balul sikerült Jedi-kiképzési prodzsektje, ami után befordult és elhúzta a belét jó messzire. Még Artu is standby-ba állította magát bánatában. Leia Organa tábornok nagy erőkkel keresteti az utolsó (?) Jedit, akinek távollétében Első Rend néven újraszerveződött a Birodalom, és újra képes bolygókat szétrobbantgatni. A néhai Darth Vader nagy tisztelője, Kylo Ren, bár nem olyan délceg figura, inkább gerincferdüléses és vérszegény, de igyekszik nagyon-nagyon gonosz lenni. Finn, a néger rohamosztagos, aki nem akar ártatlan falusiakat gyilkolni, megszökteti az Ellenállás piótáját, Poe Dameront, akinek asztrorobotja, BB-8 belsejében a Luke-hoz vezető térkép darabja van. A sivatagos Jakku bolygón csillagromboló-roncsokat fosztogató Rey-hez kerül a robot, majd az Ezeréves Sólyom is, mely nyomán Han Solo és vuki másodpilótája is felbukkan...

George Lucastól vitán felül el kellett venni a Csillagok Háborúját, minden ezzel kapcsolatos szellemi jogát elveszítette az újabbik trilógiával. És, ez talán jobb? Egyértelműen igen. Bár Az ébredő Erő mintha reboot lenne, annyira láttuk már az ötletek zömét, és a rohamosztagosok műanyagosabbak és donaldkacsaszerűbbek a kelleténél, a hetedik epizód fogyasztható, újranézendő. Található egy kalandfilmtörténeti jelentőségű pillanat is benne, mely heveny szívdobogást váltott ki nálam. Érdekes volt, élvezetes, bár ifjúsági jellegű. Hol van már a tiszteket megfojtó Sith-nagyúr! Kylo Ren dührohamában szétlézerkardozza a helyiséget, ahol épp éri az érzés, hihi. Jógakurzust neki. Tudom, a Mona Lisa is megvénült, de kicsit szomorú volt, hogy a dögös, aranybikinis Leia hercegnő nagymamává öregedett. Ma, amikor megnéztem (kultfilmmaraton, 13:30-as kezdéssel  Deadpool, majd 15:30 Star Wars VII.) (végre, eztán nem kell a spoilereket kerülgetnem!), elkezdődött a VIII. epizód folytatása. Addig persze lesz egy Rogue One-unk is, és egymást fogják érni a spin off-ok, de nem is baj.

force_awakens_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr188391602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása