Beyond: Two Souls

 2016.02.28. 18:18

beyond-two-souls.jpgErre nem számítottam egy videójáték kapcsán; kezdetektől fogva lehengerlő volt, jobban hatott rám, mint szinte bármelyik film vagy könyv, pedig több és jobb könyvet olvastam az átlagnál. Ennyire főhősért soha nem aggódtam, mint Jodie Holmes-ért, és főleg ilyen hosszú időn át. Dráma, tudományos-fantasztikum, akció, mindegyiket a legjobb értelemben véve. Mintha egy interaktív filmet irányítanál, általában csak impulzusokat adva, a szereplő merre induljon vagy miért nyúljon, de miután a játék a gombnyomogatáson túl a kontroller fel-le mozgatását is érzékeli, tényleg ott voltam a verekedésekben, leugrásokban, sziklamászásokban. Ízlés, mesterkéletlen, hatásos. Nem hiszed el, hogy mindenkinek végig kellene játszania, mert fogalmad sem lehet, milyen.

Jodie vékony, barna hajú csaj, akivel minden megtörténik, amivel egy emberi lelket meg lehet hurcolni. Erős paranormális képességekkel rendelkezik, ugyanis össze van kapcsolódva egy láthatatlan entitással, akit Aidennek nevez. Aiden segítségével olvashat emberek és tárgyak emlékeiben, de ez csak a legenyhébb formája ennek az erőnek. Ami átok, ugyanis tönkreteszi a kislány társas kapcsolatait. Nem mehet játszótársak közé - amikor mégis kiszökik hógolyózni, s egy nagyfiú havat dörzsöl az arcába, Aiden ezt támadásnak érzékeli és csaknem megfojtja az erőszakoskodó gyereket. Jodie a DPA laborjába kerül (Department of Paranormal Activity) dr. Nathan Dawkins és Cole Freeman védőszárnyai alá. Egy péntek estén kiruccanna, mint minden normális lány, de nem engedélyezett; ekkor rájön, hogy embereket tud uralma alá vonni, akik akarat nélküli bábokként azt teszik, amire utasítja őket. Az ügyeletes Cole a balszerencsés, akin leteszteli ezt a képességét. Laboron kívüli élete amúgy csőd, a kortárs csoportjával kudarcba fulladnak az együttélési kísérletek, gyűlölködő nevelőapját pedig Aiden majdnem megöli. A CIA kezdetektől fogva érdeklődik utána, amikor elég idős lesz, elviszik kiképzésre. Puszta kézzel le tud győzni több férfi támadót. Bevetésre küldik, végigcsinálja, rájön, hogy átverték, megszökik... Nem kronológiai sorrendben haladunk Jodie életének állomásain, s ezek az állomások mindegyike tartalommal teli. Lesz hajléktalan, koldul egy téli utcán, segít megszülni egy társa gyermekét, meggyógyít pár másik embert, s közben menekülne önmaga elől, de nem lehet. Te játszod a Beyondot, vagy az játszik téged, egyre megy, a lényeg a katarzis, amiben részesíteni tud.

jodie.jpg

jodie_3.png

jodie_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr178417074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása