Everest

 2015.12.02. 07:36

everest.jpgMélységesen középszerű, a témaválasztás ellenére töketlen, sótlan. A színészgárda, az igaz történet és a helyszínek pedig erős alap lett volna, valószínűleg a készítők - derék iparosemberek - úgy hitték, ennyi elég is. Az 1996. május 11-ei csúcstámadás története (melyben Jon Krakauer is részt vett és melyben nyolcan vesztek oda egy hóviharban). Amiért esetleg megtekintésre ajánlom, az a valóság(hoz közelítő információk - de akkor már inkább hegymászós dokumentumfilmeket kellett volna néztem, mint ezt a nagyfejű produkciót).  No és ha ismerjük a helyes döntést, ne píszískedjük, bajtársiaskodjuk, jófejeskedjük el, mert extrém példánknál maradva, az Everest halálzónájában, ahol anélkül, hogy bármilyen hibát elkövetnél (már azon kívül, hogy felmásztál idáig) a tested amúgy is az összeomlás határán vegetál. A következmények korántsem beláthatatlanok. A hiba következménye: halál. Szóval tessék csak időben visszafordulni a csúcsról az alaptábor felé, nem kinyírni magad, a védenceidet és a segítségedre sietőket, ha eleve tudod, hogy nincs időd. Persze kívülről könnyű ezt mondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr768126752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekaphatode 2016.01.25. 17:05:13

Hát, ja. Elég banális volt. Ki akartam kapcsolni, mikor Keira Knightley megjelent. Nálam ő a női Mark Wahlberg/Matt Damon. Ha ez a sztori tényleg így történt, akkor magukra vessenek. 2-kor vissza kell fordulni. Á, menjünk vissza, majd lejövünk 4-kor. Hülye. Pihenned kéne még neked is egy napot. Á, nem. Hülye.

Holdkorong 2016.01.26. 12:01:00

Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka. Ez a készítőkre is igaz.
süti beállítások módosítása