Bosszúállók

 2012.08.31. 06:39

hun bosszuallok.jpgEz az a film, mely egyöntetűen pozitív fogadtatásra lelt a közönség kebelében. Komolyan. Kicsit sem osztotta meg a mozilátogatók seregét. Amikor bemutatták, még hetekig lelkendeztek az ismerősök a méltán népszerű kék közösségi oldalon, hogy hű, meg ha, meg de jó volt, meg nézzétek meg! Élőszóban dettó. Ilyet még nem tapasztaltam, szóval ha lenne bármi okom a fanyalgásra, most akkor sem tenném. A több éve tartó szuperhős-dömping hozadéka, most egy crossoverben hat főhőst összeraktak. Persze ellenfélről gondoskodni muszáj, különben hála jól fejlett egójuknak előbb-után egymást vernék laposra, és a Földön hiába keresnénk méltót, mert ezek a fiúk/lányok fél pillanat alatt csapnák szét a fejét Manhattan tetszőleges felhőkarcolójának sarkán. Tehát Loki, a cselszövő isten megérkezik Asgardból, hosszútávú célja, hogy a Tesseract nevű energiakocka segítségével kaput nyisson az űrre, ahonnét szörnyek áramlanak át és leigázzák neki a Földet. A S.H.I.E.L.D. nevű terrorelhárító szervezet igazgatója helikopterbe oltott anyahajóján összehozza hát Vasembert, Hulkot, a Fekete Özvegyet, Sólyomszemet, Amerika Kapitányt és beugrik Thor skandináv viharisten, Loki enyhén frusztrált féltestvére, hogy jó adag humor és elképesztő látványorgia közepette életben tartsák a kedves emberiséget. Tony Stark természetesen hozza a formáját, másik kedvencem, amikor a kedves, tépelődő tudós átváltozik végre dühöngő zöld óriássá; megfogja az első repülő csontvázbálna orrát úgy, hogy az rögtön feltorlódik, de a nyikhaj istenkét sem túl kíméletesen csapkodja a padlóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr344743150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barazdabillegeto 2012.09.01. 11:29:46

Scarlett Johansson a világ legjobb nője (bár most, hogy megnéztem két filmet is Carey Mulligannel, ez kérdéses), és színészi képességeit sem becsülöm le, de valahogy kurvára nem érdekelnek ezek a képregényfilmek. Igaz, én még most is a művészfilmekért rajongok, amiknek tartalma is van, és nem csak szórakoztatnak (tisztelet a jelentős mennyiségű kivételnek), de egyszerűen nem értem mi az aminek le kéne nyűgöznie ezekben. A számítógépes filmcsinálást már lassan a csúcsra juttatják, tudom, hogy minden leképezhető, de ez még nem takarja el a lényeget, ha valaminek semmi értelme. Lásd: Álomháború, a világ legrosszabb filmje. Mindezt úgy, hogy nem láttam a filmet, és valószínűleg így is marad, hiszen nem a világom. Michel Gondry: Az álom tudománya (asszem ez a magyar cím) féle vizualitást sokkal jobban kedvelem. Hát van ez így.

Holdkorong 2012.09.04. 14:35:18

Hehe :) Az Álomháború nekem tetszett, és rengeteg sokkal rosszabb film létezik, közte persze olyanok is, melyekben szemernyi számítógépes technika sincs. Mindannyian örülünk, hogy nemes alkotásokkal pallérozod elmédet, de csapnivaló "művészfilm"-ek is vannak, nyilván. Szerintem egy művészeti alkotás értékét vagy rangját nem az adja meg, hogy milyen skatulyába próbáljuk belegyömöszölni.

barazdabillegeto 2012.09.05. 05:55:18

Kétségtelenül igazad van. A pálinkás jó reggelt, kissé elragadtatott a minap. De az Álomháborúból nem engedek :D

Holdkorong 2012.09.06. 08:04:17

Számomra a világ legrosszabb filmje a Sziklák szeme volt..... Néha belenézek ZS-kategóriás alkotásokba, a Kétfejű cápa, és hasonlók, ám miután azok eleve rossznak készültek, minimál költségvetéssel és tehetségtelen gárdával, nem számítanak e nemes versengésbe, mókásak a maguk szerencsétlen módján. De amikor a kevésbé szofisztikált lelkivilágú közönség felkap egy művet, egy rendezőt, ami/aki valójában nulla (a könyvpiacon ilyen volt számomra Coelho) és még évek múltán is könnyes szemmel, áhítattal elfúló hangon rebegnek róla - na az mindennek az alja.
süti beállítások módosítása