Rohanás

 2012.02.19. 21:00

faster.jpgAmikor először kerül szembe a Sofőr és a Gyilkos, és mindkettő túléli a találkozást, utóbbi felhívja a nőjét: "- Megalázott./ - Annyira szuper?/ - Nem ez a megfelelő szó. Ennek a pasasnak nincs semmi stílusa. Nincs benne semmi rafináltság, semmi kifinomultság, vagy hasonló. A természet adta ösztönével dolgozik. Nem fél. Egy pillanatig sem habozik. Kiszámíthatatlan!/ - Van olyan gyors, mint te?/ - Gyorsabb."

Na ennyit a béna magyar címről. A mozi amúgy nagyon jó! Az operatőri munka és a zene feltűnően magas szintű, és a sztori sem unalmas egy pillanatig sem, még ha épp nincs is késpárbaj vagy éjszakai autós üldözés. A Sofőr kijön a sittről, és még aznap elkezdi megölni a bátyja haláláért felelősöket (a szálak egy tíz évvel korábbi bankrablásig vezetnek vissza). A három főszereplő (a harmadik a Zsaru) mindegyikében van valami szerethető nyilvánvaló elmebetegségeik ellenére (még ha a harmadik áldozat életben marad a támadás után és hősünk a kórház műtőasztalán lövi is szét).

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr644136070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barazdabillegeto 2012.02.19. 21:44:14

Erre benevezek előbb-utóbb.

Holdkorong 2012.02.19. 21:47:18

Csak csalódás ne érjen :) Az ízlésünk néha elég eltérő tud lenni. De Tarantino ismét bekaphassa, heyyy.

barazdabillegeto 2012.03.18. 23:25:59

Hát, igen. Ez rémisztően szar volt. A prédikátornál kapartam az arcom. Egyetlen pozitívuma, hogy öröm volt Dexter húgát más szerepben látni. Az ezerarcú pankrátor. Ejj. Nem örülök.

Holdkorong 2012.03.19. 08:31:28

Érdekesebb lett volna, ha leírod, mi a gondod a filmmel, de végtére mindegy is. Esetleg nézz Jim Carrey-t, mimikája páratlanul gazdag, és pankrátor sem volt.

barazdabillegeto 2012.03.19. 09:12:02

A-Z. Megközelítőleg. Dögunalom. Dwayne kb. annyira jó színész, mint egy tábla szalonna a vegabálon. Steven Seagal 2. Killer maximalizmusa részemről szánalmas. "De már a feleséged vagyok" picsogástól hánytam. A főgonosz egy narkós rendőr, aki menten megjavul, és vissza akar térni a családjához,rém izgi. Nem ölöm meg isten bárányát, na ne má', inkább imádkozok egyet a sátorban, miközben a gyilok épp kiselőadást tart, hogy mekkora fasza gyerek. És mily' meglepő, hogy a "szellem" a végén sem bír meghalni. Remélem így jobb. Természetesen ízlésről nincs vita. Akkor inkább Jim Carey.

Holdkorong 2012.03.19. 22:19:40

Jaja, ízlések és pofonok. A prédikátoros rész tényleg hosszú és patetikus lett, a többivel nincs bajom, sőt.
süti beállítások módosítása