Amerikai mesterlövész

 2015.05.15. 14:19

amerikai_mesterlovesz.jpgChris Kyle, a legsikeresebb amerikai mesterlövész életrajzából a 85 esztendős Clint Eastwood rendezett kasszasikert, bár a megindítónak szánt családi jelenetből a műbabát kihagyhatta volna, ha már az igazi csecsemő megbetegedett. Kyle, az egykori texasi rodeós (akinek szarvasvadászat és öccse iskolai bunyóban megvédése után apukája elmeséli az ebédlőasztalnál, hogy háromféle ember van a Földön: a juhok, farkasok és juhászkutyák, utóbbiak agressziójukat a nyáj ragadozók elleni védelmére fordítják) aránylag későn, 30 évesen csinálja végig a SEAL tréningjét, és máris Falludzsában találja magát, ahol élből le is lőhet egy a konvojukra gránátot dobni készülő gyereket. Persze nehezebb célpontok is adódnak, például az embereket fúróval kínzó Hentes, vagy egy ellenséges mesterlövész, a szíriai olimpikon Musztafa. Kyle a hazatérései idején sincs lelkileg családjával, nehezen viseli, hogy szupermarketekbe kell járnia, miközben derék bajtársai sorra halnak a háborúban. Visszavonulása után sérült veteránokon segít, míg egy lőtéren agyonlövi egy szintén poszttraumás stresszben szenvedő patrióta. Chris Kyle 1974-2013 között élt, négy iraki kiküldetés ezer napja alatt során 160 ölést jegyzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr367461568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekaphatode 2015.05.16. 04:40:32

Bármennyire is szeretem Clint Eastwood mozijait, ez böszme unalmas volt. Mondjuk az összes amerikai, háborúzós patriotizmussal is kivan a tököm. Hm, ez van.

Holdkorong 2015.05.17. 10:14:43

Te hippi. Nézzél Hair-t.
süti beállítások módosítása