Szemtől szemben az erőszakkal

 2015.01.10. 11:25

szemtol_szemben_az_eroszakkal.gif...avagy felkészülés váratlan helyzetekre. Rory Miller nevelőtiszt jórészt börtönökben szerzett tapasztalataival igyekszik olvasóját megvédeni az áldozat státusztól, számos akció és sűrű emberekkel történt beszélgetés tapasztalatait felhasználva. Ugyanis bármikor tettlegességig fajulhatnak az események; rám is húztak már kést fényes nappal, első osztályú kerületben, vagy például épp három napja mészárolta le egy testvérpár Kalasnyikovokkal a Charles Hebdo francia szatirikus lap munkatársait. Bármikor átléphetünk Tükörországba, amiről hajlamosak vagyunk azt hinni, csak a képernyőn létezik. És jó tudni, hogy akkor le fogunk fagyni - ezt az állapotot fel kell ismerni, mert minden másodperc nem cselekvés ugyanannyi másodperc sérüléssel járhat, és halálunk is sorra kerülhet. Ez a kötelező olvasmány kitér jogi és etikai vonatkozásokra, utóhatásokra, egyéb tudnivalókra. Nem mellesleg elsősorban a futást javasolja - elkerülés, menekülés, kitérés.

1.) szociális erőszak: majomtánc, csoportos majomtánc, oktatási célzatú testi fenyítés, státuszkereső show, területvédelem; 2.) aszociális erőszak: erőforrás-ragadozó, folyamat-ragadozó (előbbi pénzért, utóbbi magáért az erőszakosságért csinálja). Azonnal átállt az agyam, így kategorizálni be valós és fiktív figurákat, szituációkat.

Fejleszd ki saját szupererődet: csinálj meg kellemetlen dolgokat habozás nélkül - például ne halogasd az elmosogatást :) Mindez gátolja a lefagyást, és amúgy sem árt, szóval elkezdtem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr747016547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekaphatode 2015.01.11. 17:50:17

Jelentem, elmosogattam. Hobbit 3-at véletlenül se nézd meg. Az még a kisebbik gond, hogy fél óra után ki akartam kapcsolni, de a végén megkérdőjeleztem magamat, hogy vajon olvastam-e.

Holdkorong 2015.01.11. 19:33:12

És AZONNAL elmosogattál? A Hobbit 3-at sajnos valószínűleg meg fogom nézni, de ismét évekig gyűjtöm előtte a bátorságot. Tudtad, hogy A Gyűrűk Ura filmet a Beatles akarta leforgatni, csak Kubrick nem vállalta el? Lennon lett volna Gollam.

bekaphatode 2015.01.12. 06:37:09

Kis híján azonnal. A kályha nem fűtötte fel a vizet, amíg el kellett indulnom. Ezt az infót nem tudtam, de elég merész ötlet. A Banshee viszont jól indult.
süti beállítások módosítása