Zöld hentesek

 2015.01.12. 08:02

zold_hentesek.jpgBjarne szűkszavú, gyakran csak beszélgetőpartnerébe rúgással fejezi ki hozzáállását; családját autóbalesetben elvesztette és naponta húsz spanglit szív. Nem egy észlény, ahogy Svend sem, aki izzad, zseblámpával és egyéb tárgyakkal verték szeretethiányos kiskorában és kompexusos, de nevezhetjük akár pszichopatának is. Saját hentesboltot nyitnak a dán kisvárosban, amely azonban kong az ürességtől, ugyanis mindenki a volt főnökük, Holger közkedvelt szarvaskóbászát viszi. Ám egy nap (a villanyszerelő fagyasztókamrába zárása után) megtörik a jég: a Svend páclevében pácolt "pipihusi" átütő sikert arat. Svend lubickol a rég vágyott sikerben, tévéinterjút ad, ingyen jár moziba, bowlingozni, még a volt barátnőjét is újra érdekelni kezdi. Holgernek feltűnik, hogy fogynak az emberek és a helyi pap - aki úgy élt túl egy repülőgépbalesetet, hogy megette a feleségét - szerint a pipihusinak épp olyan az íze, mint Grete-nek volt. Bjarne agyhalott öccse, Eigil magához tér a kómából és igyekszik kapcsolatot teremteni elzárkózó bátyjával, melyben a gyönyörű, szőke temetőgondnok, Astrid is segíti. Vajon minden problémát meg lehet oldani egy fagyasztókamrával? Hmmm, nem is rossz ötlet... :D Morbid humorú szatíra az Ádám almái rendezőjétől, Mads Mikkelsennel.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr687063563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekaphatode 2015.01.13. 13:09:17

Nagyon aranyos egy mozi volt. Mads Mikkelsen az egyik legjobb színész inmájopínyön

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.12.29. 12:12:20

Pótolni kellet Mads Mikkelsen miatt, de a dán filmkészítők egyszerűen betegek na. Van egy fura humoruk, már a férfiak és csirkék után kiderült.
Egyben van, jók a zenék, színészek, a képek, hangok, de a történet?! Azzal nem tudok mit kezdeni.
süti beállítások módosítása