Lemmy: Fehércsíkláz

 2012.09.28. 21:42

lemmy.jpg"Tulajdonképpen nem különösebben ajánlom bárkinek az életstílusomat - egy átlagembert simán hazavág. Ez nem vicc, és elmesélem, honnan tudom: 1980 körül elhatároztam, hogy lecseréltetem a véremet - tudod, ugyanaz a dolog, amin a pletykák szerint Keith Richards is keresztülment. Jó ötlet, logikusnak is tűnik, mert pillanatok alatt kitisztulsz, friss vért kapsz, és a szervezetedet nem veszi igénybe a méregtelenítés folyamata. Szóval a menedzserem meg én elmentünk az orvoshoz, aki vett egy kis vérmintát, majd visszatért a rossz hírrel.

- Nem köntörfalazok - mondta. - A tiszta vér meg fogja ölni önt.

- Micsoda?

- Magának már nem emberi vére van. És nem is adhat vért. Felejtse el, megölne vele egy átlagembert, maga annyira mérgező."

Lemmy a rocktörténelem élő legendája, 2002-es önéletrajzában elmeséli, hogyan fogott gitárt, zenélt bandákban, ette a sóletkonzervet fésűjét használva kanálként, jobb időkre várva. Aztán megalapította a Motörheadet, s lopott stúdióidőkkel, sikeres kislemezekkel felfuttatták magukat a csúcsra, ahonnét azonban már csak lefelé vezetett út. Az Ace Of Spades-re persze mindenki emlékszik, hát nem mostanában született. És bár sem zene, sem ének tekintetében különösebb meglepetésekre nem számíthatunk, a Motörhead motorja, Lemmy megmutatta, hogyan kell rock and rollt játszani és élni, sok őt túlszárnyaló zenészt inspirált, mutatott számukra utat. Jó volt elolvasni ennek a trágár, bölcs öreg rókának a könyvét, számtalan hírességet villantott fel a lapokon és végső soron többet tanulhatunk tőle, mint bármely trénertől, vagy pszichológustól. Ne feledd: nem nézhetsz ki úgy, mint akit legyőztek, az ember képes bármin túltenni magát!

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr444770530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása