Maraton életre-halálra

 2012.07.17. 16:12

marathon man.jpegBabe Levy maratonit akar futni és az egyetemen történésznek tanul, kifogástalan modorú bátyját olajmágnás üzletembernek hiszi, ám az őt meglátogató Doc pillanatok alatt leleplezi Babe friss barátnőjét, hogy nagy dolgokban hazudik. A nő állítólag azért takargatja német származását, mert az egész világ utálja őket. Valóban, a II. VH indulatai nem csitultak el, egy zsidó és egy német nyugdíjas nagy rikácsolás közepette roncsderbyt játszik a város utcáin, míg sikeresen bele nem robbannak egy tartálykocsiba. A német bátyja Dr. Zellnek, aki Auschwitzban Fehér Angyal néven közrettegésnek örvendett, s most kiruccan Uruguayból a családi gyémántokért. Doc valójában a kormányzatnak dolgozik, Scylla néven a leghíresebb elhárító, épp Zell érdeke azt diktálja, hogy őt hárítsa el, így családi vonalon Babe hamar azon kapja magát, hogy egy székhez szíjazva ül, s Zell az ép foga idegét furkálva kérdezgeti tőle, hogy: "Biztonságos?" S milyen nyugalmazott náci háborús bűnösként sétálni a zsidó üzleti negyedben? Anélkül is kínos, hogy felismernék az embert...

Anno fekete-fehér tévén, Roy Scheider miatt néztem végig általános iskolás koromban, akinek energikus, szikár alakja legenda volt számomra a Cápa I-II. és a Kék villám kapcsán - a Maraton és A francia kapcsolat kevésbé illett életkoromhoz, de személye miatt kötelező volt. A rebootok, remake-ek és egyéb 3D-s förmedvények korában üdítő valódi filmet nézni, melyben színészek eljátszanak egy történetet. Egyéb szerepekben Sir Laurence Olivier és Dustin Hoffman.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr514662440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása