Coraline és a titkos ajtó

 2012.07.30. 21:29

coraline.jpgNeil Gaiman kiválóan megírta a Csillagport és a Coraline-t, s a filmfeldolgozások hasonlóan pazarul sikerültek, így attól kell tartanom, az eredeti könyveket már sosem fogom újraolvasni. Arról nem is szólva, hogy a Coraline-kötet illusztrációi öklendetesen ocsmányra sikeredtek, teljesen elvinnék a hangulatot, már ha bárki komolyan venné őket. Apropó, valaki megsaccolhatná, ez a mozi a hány éves korosztálynak készült?! Már a kezdő képsor iszonyat para, ha belegondolsz. Egy babát egy fémkéz ollóval-tűvel átműt egy másik babává. Coraline Jones és szülei Chihiro Szellemországban-os fordulattal (szintén hatalmas kedvenc!) új házba költöznek, minden szürke és ködös, apu-anyu basznak rája. A kislány talál egy ideális világba nyíló titkos ajtót, ahol a másik szülei viccesek és kiszolgálják minden kívánságát, csak hát gomb van a szemükre varrva, és az övére is rávarrnák, ha maradni akarna, és szerintük akar! Az idill horrorrá csúszik szét, a másik anya egy ijesztő banya, aki már létrehozott pár szó szerint szemtelen szellemgyereket, s örömmel megenné Coraline életét is. Szerencsére a macskák vígan közlekednek a dimenziók között, és segíteni is hajlandóak... Vagy legalábbis dobócsillag helyett is megteszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr974687561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barazdabillegeto 2012.08.01. 06:06:19

Tényleg nagyon jók a filmek, de a könyvek még jobbak. Szerintem nem kell aggódnod az újraolvasás miatt.

Holdkorong 2012.08.01. 06:25:44

Kicsit sem aggódok :) A legritkább eset, hogy a könyv egálban legyen a belőle készített filmmel. A napokban erősítették meg a hírt, hogy Peter Jackson Hobbitja nem két, de három részes lesz. Na ez ad okot aggodalomra. Értem én, hogy kell a pénz, és olyan jó stáb verődött össze, hogy nincs szívük abbahagyni a forgatást.....

barazdabillegeto 2012.08.02. 06:09:02

Ja, ezen én is leakadtam. 100 oldalanként 2-3 órás film? A bővített változatban biztos behatolnak a sárkány végbelébe...

Holdkorong 2012.08.02. 06:19:18

Előcitálják azt az irritáló Galadrielt, a Kettétört Kardot és a többi oda nem illő elemet, hogy az egyszeri paraszt örömmel ismerhesse fel, hogy "jé, eztet láttam A Gyűrűk Ura triológiában"! De ez már a 2 rész idején is így volt. Hogy a 3 részt mivel töltik ki, abba belegondolni sem merek. Remélem, az Öt Sereg Csatájában nem rohamoznak majd az olifántok, hogy a meg sem született Éomer Luke Skywalkert játszhasson a Hoth bolygón. És azoktól a szirupos zenéktől már előre a hideg ráz, akkor már stílusosabb és őszintébb volna benyomatni az ABBÁtól a Money, money,money-t.

barazdabillegeto 2012.08.02. 12:06:08

Your comment is priceless. Nem tudok hozzátenni.
süti beállítások módosítása