Appleseed

 2014.08.08. 07:53

appleseed.jpgTöbb ötlet is visszaköszön máshonnan, ennek ellenére nézhető, gyönyörű, jó kis anime 2004-ből. Sajnos előzményfilmjét, a 2014-es Appleseed Alphát tekintettem meg először, de Ti, kedves blogolvasó gyerekek, ne kövessétek el ezt a hibát, sőt az Alphát egyáltalán ne nézzétek meg, bármilyen fantasztikus is a képi világa, a története ugyanis nulla. Ráadásul Deunan az Appleseedben (Olymposban) szembesül először a kiborggá lett Briareossal, tehát az Alphában még nem csatangolhatnak együtt (amikor még csak keresik Olympost).

S mi is ez a sokat emlegetett Olympos? Egy csodálatos, utópisztikus város, mely az emberiség által elpusztított világ romjain emelkedett. Lakossága felerészt bioroidokból áll, ember-klónokból, akiknél letiltották a szélsőséges érzelmeket, a nemzőképességet és redukálták az élettartamot. A város élén bioroid elnöknő, Athena Areios áll, továbbá a fajvédő Uranus tábornok és a mauzóleumba való Vének Tanácsa. Hát igen, van egy kis széthúzás... ebbe a csatapáncélok villogásától és forgócsöves gépfegyverek tüzétől vakító közegbe cseppen Deunan Knute, aki egyrészt szembesül azzal, mivé lett régi szerelme, Briareos Hecatonchires, másrészt egy régi labor hologramjai által vetített múltidézés kapcsán megtudja, miért adta az életét édesanyja. És mondanom sem kell, felveszi a kesztyűt: egy fejlövéssel jobb irányba kezdi terelni az Édenkertből kiűzött emberi faj jövőjét, majd egy pusztító gépezetet állítana meg, de a klaviatúra nem veszi be a jelszó M betűjét...

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr506587161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása