A bolygó neve: Halál

 2014.10.24. 11:47

aliens.jpgEpikus. Az előzménynél jobban sikerült folytatás ritka, mint a fehér holló, de James Cameron, akárcsak a Terminator esetében, itt is emelni tudta a tétet, kultikus military science fictiont csinált a horror-kamaradrámából. Idén lett 35 éves A nyolcadik utas: a Halál, s kis hazánkban is hetek alatt tízezrek ültek vissza a moziba miatta.

A hibernált Ripley a mélyűrben sodródik a felrobbantott Nostromóból származó mentőkabinjában, s 57 év után gyűjtik be. Mérsékelt örömmel veszi tudomásul, hogy a Halál bolygóját, az LV-426-ot kolonizálták. A terraformáló családokkal hamarosan megszűnik a kapcsolat, Ripley-t pedig a Weyland-Yutani Társaság felkéri, térjen vissza egy csapat tengerészgyalogossal. Ripley a nem szűnő rémálmok hatására meg is teszi ezt; a katonák eleinte nem veszik komolyan az emberi testbe embriót ültető xenomorphok fenyegetését, úgy vannak vele, hogy formás telepeslányokat kell megszabadítaniuk szüzességüktől, mindezt némi rovarirtással vegyítve. Ám a kihalt kolónia helyrezökkenti őket, főleg, hogy elvben fegyvereiket sem használhatják, mert ha kilyuggatják az atmoszférafeldolgozó hőcserélő vezetékeit, az hamarosan termonukleáris robbanáshoz vezet. A xenomorphok első támadása szétzilálja a csapatot, a rangidős Hicks tizedes egyetért Ripley-vel, hogy atomot kell dobni a lényekre, ám a Társaság embere, Burke, hazacsempészne embertársai testében pár idegent a Földre, hiszen a biofegyver üzletágban szép pénzt tudna szakítani értük.

S hogy mekkora pofont lehet kiosztani az alien-királynőnek egy rakodógéppel? Jó nagyot!

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr216828649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása