Fargo

 2015.01.25. 10:33

fargo.jpgA minnesotai Észak-Dakota a lelkiszegény tanyasi tirpákok gazdag lelőhelye, Fargo és környékén az átlag IQ nem éri el a szobahőmérsékletet sem. Egy kisstílű, hazudós autóügynök felbérel egy agresszív gyökeret, rabolná el a feleségét, hogy váltságdíjként sok pénzt csalhasson ki dúsgazdag apósától. A gyökér erősítésnek hoz még egy gyökeret, aki ráadásként pszichopata is, s mint ilyennek,  gyorsan elsül a pisztoly a kezében, így a téli országúton, egy szép estén, hirtelen lesz egy halott rendőrünk és még két random hullánk. Az állapotos nyomozónő, aki képtelen csukott szájjal enni (akárcsak férje, aki még a többiekhez képest is leírhatatlan suttyó), felgöngyölíti a szálakat, melyet az amatőr bűnözők maguk után hagynak, akik még arra is képtelenek, hogy a lopott, körözött barna Sierrájukkal úgy parkoljanak be a tóparti házhoz, hogy az ne látszódjék az útról. 1987-ben játszódik a sztori, kamerák még, úgy tűnik, nincsenek a rendőrautókban és parkolókban, így nem egy óra alatt zárul le a brilliáns bűnügy, hanem kicsit tovább tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr717106769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekaphatode 2015.01.27. 05:50:04

"az átlag IQ nem éri el a szobahőmérsékletet sem" Ez nagyon szép. A film nem annyira. Valahogy a Coen bratyók filmjei csak úgy félig tetszenek, pedig mindig megnézem, mit csináltak éppen. Mondjuk a Nagy Lebowski kivétel. Azt szeretem. True Grit nem volt rossz, csak Matt Damont nem bírom. A Gambit aranyos volt. Az Inside Llewin Davis pl. kínszenvedés. No mind1.
süti beállítások módosítása