Dogma

 2012.05.13. 15:43

Dogma.jpgAz anyaszentegyház bíborosa által meghirdetett Katolicizmus hajrá! kampány keretein belül, ha valaki áthalad az újraszentelt new jersey-i templom boltívei alatt, bűnbocsánatot nyer. Ez jó alkalomnak tűnik két letaszított angyal, Bartleby és Loki számára, hogy hosszú idő után visszakerüljenek a Mennybe, csupán szárnyaik elvesztésével halandóvá kell válniuk. Ám ha ez megtörténne, a legenyhébb következmény Lucifer haragja lenne, hiszen nekik sikerült, ami neki nem. Ennél súlyosabb, hogy Isten csalhatatlansága megszűnne, a létezésnek hívott kísérlettel egyetemben... Bethany, akit meddősége miatt a férje elhagyott, szóval volt rá lehetősége jócskán, hogy hitét elveszítse, megtudja, hogy ő Jézus leszármazottja, s ezért övé a feladat, hogy kiiktassa a két angyalt - ehhez segítséget is kap két félresikerült próféta, Jay és Néma Bob személyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr324505651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barazdabillegeto 2012.05.14. 05:58:17

Jézus haver :D Nagyjából ez az egyetlen film, amiben Matt Daemont kedvelem. Jay és Néma Bob nélkül szegényebb lenne a világ.

Holdkorong 2012.05.14. 06:51:20

András kollégám adta kölcsön a DVD-t, ami parkolópályán pihent nálam fél évig. Pedig sejtettem, hogy jó lehet, ha ajánlja. Aztán egy hidegfrontos vasárnap délelőtt megtört a jég, megnéztem végre és nagyon jól szórakoztam. Egyszerre vicces és komoly, köszönet érte.
süti beállítások módosítása