A sikító lépcső esete

 2013.11.24. 08:57

sikító.JPGLucy Carlyle-nak a Hallása fejlett - mármint az a képessége, mellyel a szellemek okozta hangokat érzékeli. Márpedig a Probléma óta járványos kísértetjárás - gyengécske Egyes és veszélyesebb Kettes típusú szellemek képében - sújtja Londont. Forrásokhoz kötődnek, abból nyerik energiájukat: ez lehet valami tárgy, ami kedves nekik, esetleg halálukat okozta, vagy gyakrabban saját maradványaik. Az ellenük dolgozó ügynökségek gyerekeket vetnek be, mert a fiatalkorúak még bírják a Látás képességét, és még egy-kettőt - Anthony Lockwood például izzást érzékel azokon a helyeken, ahol holttest feküdt. Az ő, felnőtt felügyelet nélküli pszichikai ügynökségéhez kerül a narrátor Lucy, s a harmadik tag a puhány, ellenszenves (? :D ) modorú George, aki háttérmunkában jó. Portland Row 35. szám alatt található főhadiszállásukról indulnak bevetéseikre karddal, vaslánccal, vasreszelékkel, sóbombákkal felszerelve, míg egy éjjelen egy életveszélyes Kettes ellen Lucy görögtüzet használva leéget egy fél házat. A kártérítés kifizetése csődbe juttatná őket, négy hetük van rá, hogy egy nagy dobással kihúzzák magukat a csávából.

A Combe Carey Hallt már az ötven évvel ezelőtti Problémát megelőzően életveszélyes Látogatók falkája szállta meg. Túlélik Lockwoodék a vörös szobát és csetlő-botló ügynökségük létfontosságú publicitást kap, vagy végzetesen túlbecsülik erejüket? ...Nem olyan univerzális és szerteágazó, mint egy Harry Potter (persze, utálom a hasonlítgatást, és mégis...) de nehezen letehető, átgondoltan felépített, remek írói készséggel megírt ifjúsági regénysorozat indult el, várom a folytatást. Várom az új világ kibontását, az új kifejezéseket, mint a szellemzár (a Látogatók gerjesztette bénító, csüggesztő érzés), a háttér kibontását (mint a legendás, ügynökségalapító Tom Rotwell és Marissa Fittes pályája), s hőseink újabb szóváltásait, vegytisztának nagyon nem nevezhető ténykedésüket. Borzongató kísérteteket akarok. Sokat.
Khm, az agyoncsócsált fantasy után horror végre. És felnőtthumor. És peremszókincs néha (pl. balusztrád). Újraolvasandós.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr945645056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása