Az idő urai

 2014.10.05. 12:07

Les Maîtres du temps.jpgPiel egy kisfiú, aki szülei halálával a lakatlan Perdide bolygón ragadt. Kapcsolata a külvilággal egy piros/fehér, tojás alakú adó-vevő, melyet Mikinek nevez, s mely segítségével Jaffar űrhajóskapitánnyal tart kapcsolatot, aki érte indul. Jaffar (utasaival, a kincseit féltő, minden gonoszságra képes herceggel és annak feleségével, Belle-el) menet közben leszáll az Ördöglabdán, ahol felveszi az öreg Silbadot (aiknek a Perdide agyevő óriásszúnyogai, a frölonok egykor meglékelték kicsit a koponyáját) és a lila tündérrózsából kirajzó "mákvirág"-okat, Jadot és Yulát, akik gömbölyded, gondolatolvasó lények. Látogatást tesznek a borzalmas Gamma 10-en is, melyen arctalan, angyalszerű lények hirdetik cseppet sem békésen a totális egyformaság eszméjét. Végül egy üstökös gravitációs terére csatlakozva közelítik meg a célt, melyet azonban az idő urai kolonizálási szándékkal visszalőnek hatvan évvel korábbra...

Jad és Yula nem véletlenül érzik úgy, mintha több ezer ember sírása fojtogatná a torkukat... a szív miatt. A megindító képsorokat lezáró gyönyörű végefőcímzenét biztosan nem fogod kikapcsolni. 1982-es, francia-magyar kulttrip, René Laloux és Moebius örökérvényű víziója.

Az idő urai2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr256760405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.10.02. 08:17:59

Ez valami zseniális sci-fi! Nem is a történet, de a látvány! Azok az űrhajók (a rozsda, a 22-őn, meg a penész, moha!), azok a bolygók! Ha kapott volna egy rendes OST-ot akkor a mai napig világklasszis lenne!
süti beállítások módosítása