A postamester

 2012.01.28. 21:33

Going-Postal.jpgEz a kétszer másfél órányi, kosztümös fantasy-vígjáték-dráma (melyet mellesleg Magyarországon forgattak) igazán kiválóra sikerült. Főhőse, Hamis Von Álbajsz, ifjú kora ellenére profi szélhámos, váltóhamisító és még sorolhatnám, de mivel a városi őrség legcsinosabb, szőke őrmesternője egy pompás szimatú vérfarkas, emberünk akasztófára kerül... vagy Lord Vetinari megbízásából felvirágoztatja a postahivatalt, ami kemény dió, egyrészt mert a tönk szélén áll és több tonna feldolgozatlan küldemény tömi ki, másrészt így az ipari forradalom idején a fénytávírda a menő, melynek ura, Mohón Teper a gyilkosságtól sem riad vissza, ha konkurenciaharcról van szó. Álbajsz forradalmasítja a rábízott intézményt, például feltalálja a bélyeget és gólemeket alkalmaz, ugyanakkor szembesül vele, hogy csalásai miatt életek mentek tönkre és emberek haltak meg... például a dögös Adora családját is ő vágta haza, szóval hogy nézhetne a nő szemébe randevúk alkalmával. De nem véletlenül pont ő nyerte meg a feladatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr393964423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barazdabillegeto 2012.01.29. 08:05:17

Na ez jól hangzik. Nem is ismertem.

barazdabillegeto 2012.01.29. 09:12:14

Ja, hogy ez is egy Pratchett. Mindjárt letöltődik, aztán majd jól megmondom, milyen volt.

barazdabillegeto 2012.01.29. 19:09:25

Ez egy aranyos mozi. Olyan karácsonyi családi film hangulatom lett tőle. Jó értelemben persze. Feliratosan néztem, ott a nevek így lettek fordítva:
Bosszantó von Rámenős (Hamis), Kedvesszívű Bájos Dög (Adore) Törtető Arany (Mohón).
De mindkét verzió jól eltalált. Kösz a tippet. A végén még lehet ráveszem magam Pratchett olvasásra. Adore-ra először azt hittem Reese Witherspoon. Poirot-t jó volt végre más szerepben látni.

Holdkorong 2012.01.29. 21:04:59

Ugye? Nagyon kedves, jól eltalált, és a történet profin lett felépítve. A szinkronosban a lány családi neve úgy emlékszem Drágaszív volt. Igen, ez Pratchett egy kései könyve, állítólag a 33. Korongvilág, és ezért is szavazok most neki nagy bizalmat, mert kiégettségnek vagy plágiumnak nyomát sem látom rajta.

barazdabillegeto 2012.01.29. 21:15:36

Hát egy kis Karácsonyi ének azért van benne.

Holdkorong 2012.01.29. 22:09:02

Arra gondolsz, hogy a víziók miatt megbánja tetteit?
süti beállítások módosítása