Sons Of Anarchy - 1. évad

 2014.04.18. 09:37

SonsofAnarchy1.jpgSons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original. Jax Teller apja, egy vietnámi veterán alapította a SAMCRO-t, és a síron túlról is okosítja fiát gépírásos jegyzeteivel. A klub székhelye a kaliforniai Charming, melyet az elnök, Clay, igyekszik vadnyugatias szinten tartani, hiszen így kevesebb a rendőr, s így nyugodtan űzhetik a fegyverkereskedelem nemes mesterségét. Az M4-eseket, Glockokat, AK-kat az IRÁ-tól szerzi be s olajoshordókban csempészi át. Az öreg helyi seriff a zsebében van, ám szövetségi ügynökök érkeznek a kisvárosba, hogy akár szeretteik manipulálásával is bebizonyítsák: a Sons Of Anarchy egy bűnszövetkezet. A chapter helyzetét cseppet sem könnyíti meg a mexikói Majákkal és a fekete Kilencesekkel való halálos rivalizálás.

Az alelnök, a fiatal Jax nem sima szőke szépfiú: okos, erős, úgy beszél és cselekszik, mint egy igazi férfi. Látja, ahogy a klub rossz irányba gurul, de egyelőre a magánéletére koncentrál jobban, hiszen narkós feleségétől született fia, Abel defektes szívvel és gyomorral jött a világra, továbbá visszatér a városba régi szerelme egy doktornő. Jax anyja, a vérmes Gemma semmilyen eszköz bevetésétől sem visszariadva segíti szeretteit, és persze ott vannak a többiek, mint egy nagy, egymásra vigyázó család: a börtönből szabadult, normális életet élni akaró Opie, a veszélyes Tig, aki egyéb jó tulajdonságai mellett nekrofil is, a bénázó Juice, az újonc Balhere, aki teljes jogú tag akar lenni, és a többiek, akik a tárgyalóasztal mellett ülve szavaznak a motorosklub sorsát érintő kérdésekről.

Nem is értem, miért vártam 2008 óta, hogy megnézzem, bele is vágtam egyből a második évadba. Jó gyönyörködni motorosaink magasan fejlett problémamegoldó képességében. Akadnak nagyszerű ötletek, pl. az egyik epizód úgy kezdődik, hogy közvetlenül ébredés utáni hangulatban mutatja a főszereplőket, aztán jócskán szétcsúsznak a dolgok, létrejön egy tragikus vétség, és az epizód úgy zárul, hogy nap végén, elalvás előtt mutatja őket, de már nem a reggeli békés hangulatban, hanem kikészülve. És az egész szezonon át ugye rockzenék szólnak, az epizód végi, amikor nincs-szöveg-csak-zene-de-látjuk-ki-mit-csinál, egyértelműen Rescue me-s, de oda se neki.

jax.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr796050008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása