Dexter - 4. évad

 2012.07.27. 08:31

dexter-season-4.jpg"A természet mocskában születtem. A saját anyám véréből másztam elő. Az emberek közé rejtőztem, remélve, hogy nem látnak, de valahol menetközben lábam nőtt, talpraálltam. Fejlődnöm kellett, csak így maradhattam életben."

A család álcája egyre nyűgösebb - háromgyermekes apuka, családi ház, grillparti a szomszédokkal. Harrison miatt kialvatlan,  autóbalesetet szenved és az aktuális hullát is elveszíti. Lundy nyugalmazott különleges ügynök visszatér Miami-ba, mert a Szentháromságnak nevezett sorozatgyilkos is, aki új három (?) gyilkosságos ciklusba kezd, melyet harminc éve ismételget, így műfajában minden idők legsikeresebbje, Dexterrel ellentétben nem tünteti el az áldozatokat, csak nem hagy nyomokat, így eddig nem volt nyomozás sem. Deborah az anyjuk után kutat, márpedig ha megtalálja Laura Mosert, rájön, hogy Brian, a Hűtőkocsis Gyilkos Dex testvére. Batista őrmester és LaGuerta hadnagy között romantikus kapcsolat szövődik, s amikor utóbbi hivatalosan bejelenti ezt felettesüknek, nem kicsit bonyolítja meg életüket.

Hat kitűnő évad készült el, s ez a személyes kedvencem. Főhősünk érezni kezd - bűntudatot, egy ártatlan áldozat, majd Rita kapcsán, rá is jön, ez az érzelem arra jó, hogy ne kövessük el ugyanazt a hibát. Ugyanakkor tanulmányozza az idős szörnyeteget, hogyan használja élő pajzsként a famíliát a társadalom ellen. Az idillinek tűnő családi élet mögött kiszipolyozza, félelemben tartja hozzátartozóit, s Dexternek bizony el kell gondolkodnia, két évtized múltán hová juthat.

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr354672204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása